Prémiové sviečky Yankee Candle miluje celý svet: V čom sú také výnimočné?

Najširší výber vôní a špičková kvalita. To je motto, ktorého sa značka Yankee Candle drží už viac ako 50 rokov! Ruku na srdce, však tieto sviečky zbožňujete aj vy?

Majú milióny fanúšikov po celom svete a vzbudzujú emócie – reč je o populárnych sviečkach v skle Yankee Candle. Značka bola založená v USA v roku 1969 a nevznikla cielene ale náhodou. Príbeh je to naozaj zaujímavý. Zakladateľ, vtedy 16-ročný Mike Kittredge, vyrobil svojej mame sviečku z voskoviek a jeho prvou zákazníčkou bola suseda odvedľa, ktorej sa jeho výtvor náramne zapáčil a presvedčila ho, aby jej sviečku predal. Mike, ktorý mal už ako tínedžer podnikavého ducha, si za utŕžené peniaze kúpil vosk na ďalšie dve nové sviečky, z nich jednu venoval mame a druhú predal. Všetkým, ktorí sviečky videli a prišli s nimi do kontaktu, sa jednoduché kúsky páčili. Počas štyroch rokov sa tak stalo z hobby šikovného chlapca výnosné podnikanie. Jeho prvým office bola garáž naplnená parafínom a škatuľami, no v roku 1983 otvoril Mike svoju prvú továreň na výrobu sviečok. Biznis prekvital, a tak v roku 2016 výrobná kapacita už nestačila. Spoločnosť predávajúca sviečky Yankee Candle preto otvorila novú továreň v susedných Čechách, ktorá v dnešnej dobe vyrába produkty pre celý európsky trh.

vonava-sviecka-yankee-candle

Stovky vôní nadchnú každého zákazníka

Sviečky, ktoré si zamiloval celý svet. Aj tak sa hovorí o rozmanitých sviečkach Yankee Candle, ktoré uchvátia svojou trvácnosťou a nezameniteľnou parfumáciou. Yankee Candle ponúka omamné kvetinové vône, svieže citrusové akcenty, sladké tóny a mnohé ďalšie parfumy doslova od výmyslu sveta. Každý si príde na svoje, to je viac než isté. Vedeli ste, že výroba jednej sviečky trvá v priemere až 6 hodín? Každá sviečka so skleneným vrchnákom pritom prechádza výrobnou linkou od umiestnenia a narovnania bavlneného knôtu, cez prvé a druhé plnenie voskom, osadenie viečka, nalepenie etikety, až po dôkladnú kontrolu kvality. Hotovo! Keď je várka kompletná, umiestni sa do prepravných obalov, ktoré putujú k zákazníkom do celého sveta – aj k vám!

18

Koľko vám vaša Yankee Candle vydrží?

Životnosť sviečky nie je výrobcom definovaná, ale odporúča sa sviečku vypáliť približne do dvoch rokov. Po tejto dobe môže sviečka začať meniť farbu vosku a tiež môže degradovať kvalita vonnej esencie. Sviečky Yankee Candle totiž obsahujú prchavé vonné esencie, ktoré sa z uzavretej nádoby v malej miere uvoľňujú a po určitej dobe tak dochádza k zmene ich vlastností. Optimálne je teda vypáliť sviečku najneskôr do dvoch rokov od dátumu výroby, jedine tak si vychutnáte jej vôňu aj farbu v plnej kráse. Tak čo, máte už svojho Yankee Candle favorita?