Obrusy ochránia váš stôl pred škrabancami a interiér osviežia farbami

Obrusy opäť prichádzajú do módy. Kuchyňa a jedáleň vďaka nim dostanú úplne nový nádych a dajú sa striedať podľa nálady, príležitosti alebo aj ročného obdobia. Ak radi čarujete s textíliami, určite sa vyšantíte.

Sezónne obrusy a slávnostné obrusy

Veľmi populárnymi sa stali sezónne obrusy. Patria sem obrusy z kategórie Vianoc alebo veľkonočné obrusy. Rozpoznáte ich ľahko – podľa farieb i motívov. Na slávnostné príležitosti sa najviac hodia obrusy so zlatými a striebornými aplikáciami, ktoré napovedia, že nejde o bežné prestieranie. Výnimočné udalosti sa patrí poctiť dokonalou výzdobou, ktorá myslí aj na najmenšie detaily. Takéto stolovanie je veľmi luxusné a hrejivé, pretože tým dávate najavo svoju tvorivú schopnosť. Dokazujete tým, že vám záleží na vašich blízkych a že je o nich dobre postarané. Váza s čerstvými kvetmi alebo svietnik v strede stola to celé doklepnú.

obrus-na-kuchynský-stôl-gabonga.sk

Nie je to len obrus...

Pre niekoho je to kus látky a pre iného spôsob, ako dať svojmu nábytku šancu zachovať si svoj pôvodný stav čo najdlhšie. Obrus totiž ochráni stôl nielen pred nečistotami, ale aj pred prípadnými škrabancami či inými nešťastnými manévrami. Dnes sa už obrusy vyrábajú z takých materiálov, že je veľmi jednoduché ich vyčistiť. Preto, aj keď sa stane nehoda a vyleje sa nápoj, stačí obrus poutierať utierkou. Väčšina z nich je totiž vodoodolná, a preto do svojich vlákien nevpustia tekutinu. Väčšie nečistoty viete lokálne vyčistiť hubkou a nie je potrebná okamžitá výmena obrusu za nový.

obrus-na-stol-gabonga.sk

S obrusom bude vaša jedáleň zakaždým vyzerať inak

Pre istotu majte v zálohe hneď niekoľko obrusov. Vianočné, veľkonočné, slávnostné aj na bežné používanie. Keď jeden dáte vyprať, aby ste mohli okamžite použiť ďalší. Je zábavné meniť textil v domácnosti. Vtedy to tam zakaždým osviežite a veľakrát prídete na nové nápady, ako veci urobiť ináč a ešte lepšie. Malé zmeny dokážu urobiť veľké zázraky. Vedeli ste, že farby v domácnosti majú veľký vplyv na vašu náladu? Tak napríklad červené farby vyvolávajú hádky a nepokoj, avšak privolávajú financie. Oranžové farby zlepšujú náladu a medziľudské vzťahy. Biele a béžové farby sú symbolom čistoty, voľnosti, tajomnosti i duchovna. Sú zároveň veľmi elegantné a ľahko kombinovateľné. Zažeňte nudu u vás doma a poobzerajte sa po originálnych obrusoch, ktoré vašu jedáleň zútulnia a skrášlia.