Vyberte si uteráky a osušky v obľúbených farbách

Vôňa a hebkosť práve vytiahnutého uteráka a osušky priam nabádajú k použitiu. Zakaždým nám pripomenú detstvo a starostlivosť našich šikovných mám. Práve ony poznali všetky fígle a mali tajné triky a spôsoby, ako človeka dohnať k pohode a spokojnosti.

Uterákov a osušiek nie je nikdy dosť!

Tento kúpeľňový textil je najobľúbenejší. Spolu s kuchynskými utierkami sa totiž v domácnosti využíva najviac. Z hygienického hľadiska by sme mali uteráky a osušky meniť každé tri dni. Práve preto by sme ich mali mať doma dostatok. Jedna štvorčlenná domácnosť využije za týždeň 8 osušiek a minimálne 4 uteráky. To je slušné množstvo, nemyslíte?

Uteráky a osušky sú výnimočné nielen tým, že nám dokonale slúžia počas kúpeľňových rituálov, ale vždy dokážu potešiť. Hodia sa totiž ako dar pre všetky vekové kategórie a potešia i pánov. Tí náročnejší si potrpia na kvalite a značke, a preto by ste mali byť obozretní. Pri výbere osušiek a uterákov sledujte najmä materiálové zloženie a obsah prírodných vlákien. Práve vďaka nim sú uteráky príjemné na dotyk a dostatočne nasiakavé.

kvalitne-uteraky-osusky-gabonga

Podľa čoho vyberať spomedzi uterákov a osušiek?

Pri ich výbere sledujte najskôr rozmery. Existujú totiž úplne malé uteráky, ktoré sa používajú pri malých deťoch či na utieranie rúk. Výborné sú osušky pre bábätká, zahalia celé detské telíčko, z ktorého vytrčiava iba usmiata guľatá hlávka. Plážové osušky a tzv. pončo osušky sú ideálnou voľbou na pláž či kúpalisko. Slúžia nielen na utieranie, ale aj na následné leňošenie na tráve, štrku alebo piesku. Pri takýchto príležitostiach chce byť každý „šik“ a pochváliť sa peknou modernou osuškou. Jej rozmery sú o trochu väčšie ako pri klasických osuškách a aj materiálovo sú hrubšie, aby vydržali čo najdlhšie a boli čo najviac pohodlné. Skvelý tip na originálny darček, ktorý sa určite bude používať.

deti-miluju-hrdinov

Starostlivosť o uteráky a osušky

Vlastniť bohatú „zbierku“ uterákov a osušiek znamená aj dobre sa o ne postarať. Tak napríklad – všetky uteráky i osušky perte spolu iba v rovnakých farebných odtieňoch. Biele s bielymi, červené s červenými, zvlášť modré, zelené i tmavé. Prečo? Odpoveď je jednoduchá – aby sa sýtosť ich farieb zachovala čo najdlhšie. Častým praním sa totiž farby začnú postupne uvoľňovať. Nemali by ste preto používať žiadne chemické prípravky, bielidlá a pod. Obyčajný prací prípravok na biele a farebné, trochu octu na dezinfekciu a jemnosť bielizne, a úspech je zaručený. Aviváže sa neodporúčajú, pretože by uteráky a osušky po čase stratili saciu schopnosť. Keď ich vysušíte na slnku, budete mať aviváž celkom zadarmo.