Ako predĺžiť životnosť a vôňu sviečky?

Možno ste netušili, ale aj horenie sviečky má svoje pravidlá. Keď sa bavíme o kvalitných sviečkach Yankee Candle s prírodným voskom, poznáte ich aj podľa toho, že horia krásnym čistým plameňom a pri správnom horení nezanechávajú sadze. Ak si takúto kvalitnú vonnú sviečku kúpite, už nebudete chcieť inú. Určite si budete želať, aby vám horela a voňala čo najdlhšie.

Ako sa starať o sviečky tak, aby ste si zážitok z nich čo najviac vychutnali a aby vám robili čo najdlhšie spoločnosť? Nie je to nič zložité, ale predsa... 

1. Správna dĺžka prvého horenia sviečky

Pri prvom zapálení sviečky hlavne nezabudnite na správny čas horenia. Závisí od veľkosti priemeru sviečky. Napríklad veľká sviečka (cca 10 cm priemer) by mala svietiť minimálne 4 hodiny na to, aby sa dostatočne skvapalnila vrchná vrstva vosku až po steny skla. Menšia 2, alebo hodinu. Ak zahasíme sviečku skôr, vytvoria sa na nej pamäťové kruhy.

Po prvom správne dlhom horení už bude sviečka svietiť rovnomerne.

2. Opätovné zapálenie sviečky

Ak chcete sviečku znovu zapáliť, nechajte ju vždy aspoň 2 hodiny vychladnúť na izbovú teplotu. Až potom ju zapáľte.

Možno sa vám stalo, že sa na konci knôtu vytvorila usadenina. Je to tým, že ste nechali sviečku príliš dlho horieť. Vtedy je dobré knôt odstrihnúť. Ideálna dĺžka knôtu je cca 0,5 cm.

detail-sviecky

3. Intenzita vône Yankee Candle

V božskej anjelskej vôni Angel 's Wings ucítite napríklad biele kvety, aj nebesky mäkkú vanilku. Táto vôňa je krémová a nežná. Vždy však pri každom zapálení sviečky dovoľte vosku, aby sa poriadne roztavil. Vtedy začne sviečka naplno rozvoniavať a zahrá na vaše zmysly. Ak uvažujete nad veľkosťou sviečky, rozhodnite sa podľa toho, do akej veľkej miestnosti ju použijete.

Ak chcete, aby sviečka voňala čo najdlhšie, keď ju zahasíte, odložte ju na suché miesto. Nenechávajte ju na priamom svetle. Sviečky Yenkee Candle majú navyše aj zatváracie veko. Nezabudnite ho po vychladnutí sviečky použiť. Aj vďaka tomu si zachová intenzívnu arómu na ďalšie horenie.

vonava-sviecka-yankee-candle

4. Bezpečnosť horenia sviečky

 Keď zapaľujete sviečku, položte ju vždy na ohňuvzdornú podložku.

5. Životnosť vonnej sviečky

Ak sa budete o sviečku správne starať, užijete si ju čo najdlhšie. Jej plameň bude čistý, rovnako tak aj jej sklený obal.

Sviečku vyhoďte až vtedy, keď v nádobe zostane len centimeter vosku. Alebo... Zvážte, či tú krásnu sklenú dózu po vyčistení vyhodiť, alebo inak doma využiť.

O účinkoch vôní sme už písali. Veríme, že si nájdete vašu obľúbenú, ktorá vás príjemne naladí a váš byt, kanceláriu, reštauráciu, hotel, či posilku rozvonia. Doprajte si zážitok z nádherných vonných sviečok Yankee Candle.