Háčkované plavky sú hitom leta

Leto, prázdniny, dovolenka. Ženy pred odchodom na ňu čaká neľahká úloha, zohnať si super plavky. Nie hocijaké. Také, ktoré nielen padnú do oka a sadnú na telo, ale pohladia aj našu ženskú dušu. Budú nevtieravo krásne, zmyselné a bez pochýb neprehliadnuteľné. Iné ako všetky. Ručne háčkované plavky s nádychom umeleckého diela. Presne také sa rodia pod rukami Gabiky, ktorú poznáte z Gabongy.

Ako sa zrodil príbeh háčkovaných plaviek GAIA?

Strašne som túžila po háčkovaných plavkách. Keď som mužovi povedala koľko stoja, povedal mi: „Radšej sa to nauč a uháčkuj si ich sama." No nič. Dúfala som, že ich dostanem aspoň pod stromček. Môj manžel to ale asi s tým háčkovaním myslel vážne...

Myšlienky na plavky som sa však nevedela vzdať. Bolo to silnejšie ako ja. Ako dieťa som občas niečo štrikovala, ale háčkovať? Začala som hľadať niekoho, kto ma zasvätí do háčkovania. Nakoniec som zistila, že moja mama vie krásne háčkovať. Strávili sme spolu kopec času, čo nám prospelo nielen pracovne. Urobili sme spoločne kus práce. Zaspomínali na časy, kedy toto krásne remeslo bolo záľubou našich babičiek. Moja mama bola mojou skvelou učiteľkou. Študovala som americké návody a veľa skúšala. Venovala som tomu veľmi veľa času.  Miliónkrát som ich celé popárala, až kým neboli tip-top. Bola som vytrvalá. Ale oplatilo sa.

hackovaneplavkygaia0

A tak som sa rozhodla, že urobím radosť ženám, ako som ja. Začnem háčkovať plavky aj pre ďalšie ženy, ktoré o nich snívajú a hľadajú cenovo dostupnejšie háčkované plavky, ako tie, ktoré trh doteraz ponúkal.

  

Aká je teda ich cena? A z akého sú materiálu?

Používam len kvalitnú vlnu, je to 100 % bavlna, alebo kombinácia bavlna – bambus. Časti plaviek krajčírka podšíva príjemnou látkou, ktorá sa ľahko vysuší. Cena háčkovaných plaviek začína od 65 €.

Pre koho sú tieto nádherné háčkované plavky GAIA vhodné?

V podstate pre ženy bez obmedzení. Ak sa pýtate na typ postavy, či vek, tak tiež bez obmedzení. Navyše, háčkované plavky majú jednu obrovskú výhodu. Ak ste napríklad nekonfekčná veľkosť, hore ste 38 a dolu 40, nie je to problém. Pretože každé robíme presne na mieru. Ak ste dlhonohá a potrebujete nohavičky s vyšším sedom, žiaden problém. Ak preferujete bedrové tiež. Ak chcete zadnú časť nohavičiek menej vykrojenú, rada vám také uháčkujem. Čo sa mi osvedčilo, je zaväzovanie na šnúrky. Samozrejme, na želanie vám uštrikujem akékoľvek podľa želania.

plavkyhackovane0

A čo ženy s prsiami, ktorým treba "pomôcť"?

Aj háčkované plavky môžu mať výstuž, samozrejme. Príp. by som odporučila druh podprsenky, ktorý vyzerá ako top a opticky zväčšuje objem pŕs.

Ak mám teda záujem o hand made háčkované plavky, ako a kde si ich môže objednať?

Odmerajte mi vaše najobľúbenejšie plavky, ktoré vám dobre sedia. Napíšte mi na gabika@gabonga.sk. Upresním vám, ktoré údaje potrebujem. Odkonzultujeme vašu predstavu, vyberiete si materiál, farbu vlny, prípadne kombináciu farieb. Krásna lemovka, dokáže dodať plavkám punc luxusu.

Háčkované plavky sú momentálne hit. Plánujete okrem nich ponúkať aj niečo iné?

Okrem dvojdielnych plaviek určite do budúcna aj topy, šaty, háčkované vankúše... A v pláne mám aj eko tampóny na odličovanie. Sledujte handmade GAIA. Určite sa máte na čo tešiť.

gaia

Chcete vedieť viac o GAIA plavkách? Ako sa perú, ako je odolná bavlna, alebo bambus (z ktorých sa vyrábajú) voči slnku? Z akých farieb bavlny si môžete vybrať? Ako vznikol názov GAIA? Príp. máte ďalšie otázky? Napíšte ich Gabike Gazdovej na gabika@gabonga.sk. V ďalšom článku, príp. rozhovore ju opäť vyspovedáme.

 

Sleduj Instagram    |    Sleduj Facebook

 instagram-ikona          facebook-ikona