Sprievodca výberom materiálov posteľných obliečok

Presťahovali ste sa do nového bytu? Zariaďujete spálňu? Renovujete interiér? Máte doma staré posteľné obliečky a chceli by ste ich vymeniť za nové? Alebo chcete iba jednoducho zmeniť vzhľad svojej spálne? Vo všetkých vymenovaných prípadoch si lámete hlavu nad tým, aké posteľné obliečky budú tie pravé pre váš domov. Ponuka je široká a výber veľký. Zvoliť si môžete tradičnú bavlnu, mäkučký bavlnený satén, jemný prémiový satén, luxusný damašok, ekologický bambus, lesklú viskózu, praktický krep či hrejivý flanel. Rozhodli sme sa, že vám pátranie po tých pravých posteľných obliečkach pre vašu spálňu uľahčíme. Spísali sme pre vás praktického a výstižného sprievodcu, ktorý vám pomôže pri výbere materiálu posteľných obliečok. Tak pusťte sa do čítania!

Bavlnené posteľné obliečky

Bavlna je jednoducho nestarnúca klasika. A nie je obľúbená len tak náhodou! Bavlnené vlákna sa používajú ako základ na výrobu rôznych druhov textílií až v 50%. A vedeli ste, že história tohto tradičného prírodného materiálu siaha až do Egyptskej ríše? Starovekí Egypťania objavili čaro tohto kvalitného materiálu už 12 000 rokov dozadu. Bavlnené posteľné obliečky sú totiž stálofarebné, vysoko odolné, trvanlivé a zabezpečujú výborné odvádzanie vlhkosti. Bavlnená bielizeň však najviac poteší ľudí s jemnou a citlivou pokožkou a alergikov, ktorí ocenia jej hypoalergénne účinky. Znamená to, že pohlcuje baktérie a choroboplodné zárodky, zabraňuje výskytu roztočov a nedráždi pokožku. Bavlnené posteľné obliečky jednoducho vo vašej spálni nemôžu chýbať!

Najväčšie výhody: prírodný, odolný a hypoalergénny materiál, kvalitná posteľná bielizeň

blog-sprievodca-vyberom-materialov-postelnych-obliecok-2

Posteľné obliečky z bavlneného saténu

Bavlnený satén je prepychová tkanina z česanej bavlnenej priadze. Pre mnoho ľudí môže byť názov materiálu trochu mätúci. Je to teda bavlna alebo satén? Odpoveď znie: Bavlnený satén je vyrobený zo 100 % bavlny. Materiál má preto všetky jej hygienické výhody. Slovo satén pomenováva tkáčsku väzbu. Pri ležaní v posteli so zatvorenými očami vnímate väčšinu vecí okolo seba hmatom. Vďaka jemnému česaniu bavlny je posteľná bielizeň z bavlneného saténu nádherne mäkká na dotyk. Okrem toho je na pohľad jemne lesklá! Nemenej dôležitými benefitmi sú aj dlhá životnosť a vysoká odolnosť. A ten dizajn! Bavlnený satén pôsobí veľmi luxusne a honosne. Ak chcete dodať svojej spálni pompézny vzhľad, budú pre vás posteľné obliečky z bavlneného saténu tá správna voľba!

Najväčšie výhody: luxusné posteľné obliečky, mäkký materiál s dlhou životnosťou

blog-sprievodca-vyberom-materialov-postelnych-obliecok-3

Prémiové saténové posteľné obliečky

Vravíte si, že satén určite nechcete, lebo nemáte radi keď vás materiál chladí a nie je príjemný pri dotyku s pokožkou? Nuž, nie je satén ako satén. Chladivé sú iba menej kvalitné posteľné obliečky vyrobené z polyesteru a zo syntetických vlákien. V našej ponuke však nájdete prémiové posteľné obliečky zo špeciálneho švajčiarskeho bavlneného saténu, ktorý je vyrobený z prírodnej egyptskej MAKO bavlny. Tento prvotriedny materiál bude v lete pri dotyku s vašom pokožkou príjemne chladný a počas chladnejších dní zase prekvapivo hrejivý. Satén patrí k najľahším, najvzdušnejším a najluxusnejším materiálom, ktoré sa používajú na výrobu posteľných obliečok. Presvedčte sa na vlastnej koži, aký fantasticky hebké a priedušné dokážu byť saténové posteľné obliečky!

Najväčšie výhody: jemný, hebký a priedušný prepychový materiál

blog-sprievodca-vyberom-materialov-postelnych-obliecok-4

Bambusové posteľné obliečky

Bambus je nenáročná rastlina, preto sa tento ekologický materiál rýchlo rastie a obnovuje sa. V prírode preto nehrozí jeho nedostatok. Prírodný materiál naviac pri kontakte s ľudským telom pôsobí prirodzenejšie ako umelé vlákna. To je dôvod, prečo majú bambusové vlákna vynikajúcu termoreguláciu. Ako sa to prejaví v praxi? V lete vás budú bambusové posteľné obliečky príjemne chladiť a v zime vás zase dokonale zahrejú! Bambus sa vyznačuje aj ďalšími jedinečnými vlastnosťami. Bambusové posteľné obliečky sú jemné a hebké, vhodné dokonca aj pre ľudí, ktorí majú rôzne kožnými ochorenia alebo alergie. Naviac bambusové posteľné obliečky sú stálofarebné a antibakteriálne. Vďaka špeciálnej zložke bamboo-kun dokážu posteľné obliečky z tohto materiálu predchádzať vzniku baktérii. Bambusové posteľné obliečky majú aj skvelú absorbčnú vlastnosť. Sú ľahké, vzdušné a dokážu perfektne odviesť vlhkosť.

Najväčšie výhody: ekologický a savý materiál príjemný na dotyk

blog-sprievodca-vyberom-materialov-postelnych-obliecok-5

 

Viskózové posteľné obliečky

Podobne ako bambus, aj viskóza je prírodný materiál, ktorý sa najčastejšie mieša s bavlnou. Ekologické viskózové vlákno sa vyrába z bukového dreva. Najvýznamnejšími výhodami posteľných obliečok z viskózy je ich jemný lesk, perfektná savosť, stálofarebnosť a v neposlednom rade aj nekrčivosť. Pri viskózových posteľných obliečkach vám teda odpadnú starosti so žehlením, zásluhou čoho je materiál bezproblémovo udržiavateľný. Ušetríte tak kopec času, ktorý môžete namiesto toho venovať príjemnejším aktivitám.Viskózové posteľné obliečky sú okrem krásneho vzhľadu, aj veľmi príjemné a mäkučké na dotyk. S viskózovými posteľnými obliečkami bude váš spánok komfortný a do postele sa budete tešiť!

Najväčšie výhody: krásny lesk a jednoduchá údržba materiálu

blog-sprievodca-vyberom-materialov-postelnych-obliecok-6

 

Damaškové posteľné obliečky

Damašek je funkčná a krásna textília, ktorá vzniká náročnou technikou tkania, vďaka čomu vznikajú na jej povrchu nádherné vzory. História výroby damašku siaha až do Číny 1000 rokov dozadu. Veľký rozmach zažil damašek neskôr v dvanástom storočí v sýrskom meste Damask, odkiaľ pochádza aj názov tejto luxusnej tkaniny. A čím je damašek charakteristický? Damašek vzniká mercerovaním, pri ktorom sa bavlnené vlákno stláča pod tlakom v soľnom roztoku. Prepychový vzhľad, hebkosť, magický lesk, kvalitná priadza, stálofarebnosť, elasticita, minimálna zrážanlivosť a perfektná cenová dostupnosť robia z damašku jeden z najideálnejších materiálov, do ktorých môžete obliecť vašu posteľ.  Damaškové posteľné obliečkyobojstranné, pevné a majú dlhú životnosť.

Najväčšie výhody: luxusné posteľné obliečky, kvalitný materiál s dlhou tradíciou

blog-sprievodca-vyberom-materialov-postelnych-obliecok-7

 

Krepové posteľné obliečky

Krepová posteľná bielizeň je vyrobená z bavlnenej priadze. Má skvelú odolnosť, jednoduchú údržbu, navyše perfektne saje a odvádza vlhkosť. Krepové obliečky sú pružné a priedušné. Keď v nich spíte, doslova dýchajú. A čím sa krep odlišuje od ostatných materiálov? Predovšetkým svojím zdrsneným povrchom, ktorý sa líši od iných tkanín svojou vlnitosťou, vrásnením a krepovým nariasením. Naviac, krep sa nekrčí a drží si svoj tvar. Praktické krepové obliečky nájdete aj v našej ponuke! Sú dostupné v rozličných pôvabných vzoroch a farbách za výhodné ceny, ktoré potešia každú peňaženku. Čakajú len na to, kedy ich objavíte!

Najväčšie výhody: netradičný povrch, pružnosť, nekrčivosť a skvelá cena

blog-sprievodca-vyberom-materialov-postelnych-obliecok-8

 

Flanelové posteľné obliečky

Flanelové posteľné obliečky sú nadpriemerne mäkučké a hebké na dotyk. Flanel je materiál vyrobený z husto tkanej bavlny. Na jeho produkciu sa však používa špeciálna metóda, ktorá sa nazýva česanie. Vďaka tomuto spôsobu úpravy získa tkanina príjemný a hrejivý vlasový efekt. Obliečky z flanelu oceníte najmä počas chladnejších nocí, kedy vám poskytnú bezkonkurenčné teplo a fantasticky zahrejú. V období nevľúdnych jesenných a zimných mesiacov sa pod kvalitnú posteľnú bielizeň z teplučkého flanelu schová s radosťou každý!  

Najväčšie výhody: hebký a veľmi hrejivý materiál z česanej bavlny

blog-sprievodca-vyberom-materialov-postelnych-obliecok-9

Už viete, ktorý materiál si pre svoje posteľné obliečky si vyberiete?