Ako jednoducho a rýchlo upraviť posteľ

Pozná to každý už od detstva, ako nás rodičia uháňali. Niekoho menej, niekoho viac. No niekoho vôbec :-). Uprac si po sebe posteľ, nech to trochu vyzerá!

Dnes samozrejme ten, kto má takéto návyky nekoná inak. Avšak dnes máme k dispozícii oveľa viac možností, ako to celé ešte “osladiť“ a vylepšiť. Praktickým tipom do každej modernej domácnosti a pre každú posteľ je prehoz alebo deka. Deka je viac osobná a má viacero využití ako prehoz. Viete ju použiť na zahriatie pri pozeraní telky, len tak  keď je vám chladno, alebo na zakrytie hocičoho. Prehoz je však určený prevažne na posteľ. Prehoz môžete kúpiť priamo k posteľným obliečkam, ako sadu.

V minulosti nebol taký veľký výber prehozov, avšak dnes si viete vybrať presne taký, aký sa vám páči. Taký, aby vám ladil so stenou, s posteľnými obliečkami, so závesom alebo záclonou. Nemusíte sa spoliehať teda iba na jeden univerzálny. Dnešný prémiový výrobca bytového textilu venuje veľkú pozornosť aj tomuto segmentu a viete si vybrať prehoz práve k svojim obliečkam. Je to veľmi praktický a moderný doplnok, ktorý jednoducho prehodíte cez posteľ a všetko je krásne upravené.

Dnes teda viete všetko vo vašej modernej spálni krásne a jednoducho zladiť podľa vašich predstáv. Prehozy si však treba tiež vyberať starostlivo a odporúčame ich nakupovať v overených obchodoch. Zväčša si zákazníci vyberajú prehozy prešívané. 

 

Zákazníci kupujú prešívané a kvalitné prehozy v našom obchode zväčša k posteľným obliečkam ako sadu. To znamená, že s posteľnými obliečkami si rovno spolu objednajú aj prehoz. No stáva sa, že si zákazníci prehoz aj doobjednajú. Gabika, www.gabonga.sk

 

Prešívané a moderné prehozy sú výborným doplnkom bytového textilu. Určite by nemali chýbať v žiadnej modernej domácnosti.

 prehoz-na-postel

 kvalitný prešívaný prehoz do spálne - Laissa ružová

Ako si vybrať dobrý prehoz?

Prvým a najdôležitejším prvkom je dizajn. Prehoz kupujeme preto, aby sme pekne všetko zladili a upravili. Pozeráme farby a odtiene.

Nemenej dôležitý je však aj rozmer. Aby nám splnil aj funkčnú potrebu, aby prekryl celú posteľ. Zväčša dostupné sú prehozy v dvoch rozmeroch

  • Na jednu posteľ (jednolôžko) - najpoužívanejší rozmer je 160x220cm
  • Na dvojposteľ (dvojlôžko) – najpoužívanejší rozmer je rozmer 220x240cm

 

Dbajte na údržbu a predĺžte si životnosť.

Rovnako aj pri prehozoch platia zásady ošetrovania. V prvom rade sa riadime predpisom výrobcu. Ten nájdeme na štítkoch. Nesprávnym ošetrovaním bytového textilu môžeme veľmi rýchlo znehodnotiť kvalitu prevedenia. To určite nikto nechce. Preto dbajte na to, čo výrobca/predajca píše na štítku alebo obale. 

 

Tu nájdete našu ponuku kvalitných prehozov na posteľ >>>