Útmutató az ágyneműhuzat alapanyagainak kiválasztásához

Új lakásba költözött? Éppen a hálószobát rendei be? Felújítja a belteret? Régi ágyneműhuzatai vannak csupán, s szeretné újra cserélni azokat? Vagy csak egyszerűen új külsőt szeretne adni hálószobájának? Az összes felsorolt indok esetén azon töri a fejét, milyen ágyneműhuzat lenne az igazi otthonába. Kínálatunk széles, s a választék nagy. Választhat hagyományos pamutot, pihe-puha pamut-szatént, finom prémium szatént, luxus damasztot, ökológiai bambusz szálat, fénylő viszkózt, praktikus kreppet vagy hevítő flanellt. Úgy dötöttünk, hogy megkönnyítjük kutatását a megfelelő ágyneműhuzatok után hálószobájába. Összeírtunk Önnek egy praktikus és kifejező útmutatót, mely segít majd Önnek az ágyneműhuzat anyagának megfelelő kiválasztásához. Olvassa hát el!

Pamut ágyneműhuzat

A pamut egyszerűen örök klasszikus. S nem véletlenül közkedvelt! A pamutszál különböző tipusú textíliák alapját képzi legalább 50%-ban. Tudta, hogy ezen hagyományos természetes alapanyag történelme egészen az Egyiptomi birodalomig nyúl vissza? Az ókori Egyiptomiak már 12 000 éve fedezték fel eme minőségi anyag csodáját. A pamut ágyneműhuzatok ugyanis tartós színűek, magas fokon ellenállóak, tartósak és nagyszerűen biztosítják a nedvesség gyors felszáradását. A pamut ágynemű azonban leginkább a finom és érzékenybőrű emberek és allergiában szendvedők körében válik majd közkedveltté, kik értékelni fogják hipoallergén hatásait. Ez azt jelenti, hogy elnyeli a baktériumokat és patogén csírákat, megakadályozza az atkák felbukkanását és nem irritálja bőrét. A pamut ágyneműhuzat  egyszerűen nem hiányozhat hálószobájából!

Legnagyobb előnyei: természetes, ellenálló és hipoallergén anyag, minőségi ágyneműhuzat

Natura DeLuxe 

Pamut-szatén ágyneműhuzat

A pamut-szatén egy pompás szövet fésült pamutfonalból. Sokak számára zavaró lehet az anyag megnevezése. Pamutról vagy szaténról van tehát szó? A válasz így hangzik: A pamut-szatén 100% pamutból készült. Az anyag ezért minden higiéniai előnyével rendelkezik. A szatén szó a szövési kötést jelöli csupán. Mikor csukott szemmel fekszik ágyában, a legtöbb dolgot maga körül érintéssel érzékeli. A pamut finom fésülésének köszönhetően a pamut-szatén ágyneműhuzat fantasztikusan puha tapintású. Ezen felül ránézésre enyhén fényes! Nem kevésbé fontos előnyei hosszú élettatama, és magas fokú ellenállósága. S az a dizáj! A pamut-szatén felettébb luxus és pompás hatást kelt. Amennyiben szeretne egy kis pompát csemészni hálószobájába, a pamut-szatén ágyneműhuzat a megfelelő választás az ön számára!

Legnagyobb előnyei: luxus ágyneműhuzat, mäkký materiál s dlhou životnosťou

Szatén ágyneműhuzat

 

Prémium szatén ágyneműhuzat

Úgy gondolja, biztosan nem a szatén lesz választása, mivel nem szereti ha az anyag hűsít, s kellemetlen annak a bőrrel való érintkezése? Nos, nem minden szatén egyforma. Kizárólag a kevésbé minőségi, poliészterből és szintetikus szálakból készült ágyneműhuzatok hűs érintésűek. Kínálatunkban azonban speciális svájci pamut-szaténból készült ágyneműhuzatok találhatók, melyek természetes egyiptomi MAKO pamutból készülnek. Ez az elsőosztályú anyag nyáron kellemesen hűs érintésű, a hűvösebb napokon azonban kellemesen meleg érintésre. A szatén a legkönnyebb, leglégáteresztőbb és leginkább luxus anyagok közé sorolható, melyeket ágyneműhuzatok gyártására alkalmazzák. Győződjön meg róla ön is milyen fantasztikusan lágy és légáteresztő lehet a szatén ágyneműhuzat!

Legnagyobb előnyei: lágy, kellemes érintésű és légáteresztő luxus anyag

 

Bambusz szálas ágyneműhuzat

A bambusz nem egy igényes növény, ezért ez az ökológiai anyag gyorsan nő, s visszanő. A természetben ezért nem fenyegeti a kihalás veszélye. Ugyanis a természetes anyag az emberi bőrrel való érintkezése sokkal természetesebben hat, mint a műszálé. Ez az oka annak, hogy a bambusz szál nagyszerű termoregulációs képességekkel rendelkezik. Hogyan is nyilvánul ez meg? Nyáron a bambusz szálas ágyneműhuzat kellemesen lehűti majd, míg télen tökéletesen felmelegíti önt! A bambusz szál más egyedi tulajdonságokkal is rendelkezik. A bambusz szálas ágyneműhuzat finom és puha, alkalmas olyan emberek számára is kik különféle bőrbetgségekben vagy allergiában szenvednek. Mi több, a bambusz szálas ágyneműhuzat színtartó és antibakteriális. A bamboo-kun speciális összetevőnek köszönhetően az ebből az anyagból készült ágyneműhuzat megelőzi a baktériumok keletkezését is.A Bambusz szálas ágyneműhuzat nagyszerű nedvszívó képességű. Könnyű, légáteresztő és nagyszerű nedvességelvezető.

Legnagyobb előnyei: ökologiai és nedvszívó anyag, mely kellemes tapintású

Bambusz szálas ágyneműhuzatok

 

Viszkóz ágyneműhuzat

A bambusz szálashoz hasonlóan a viszkóz is természetes anyag, mely gyakran pamuttal kevert. Az ökolígiai viszkóz szövet bükkfából készül. Legfontosabb előnye a viszkóz ágyneműhuzatoknak enyhe fényük, nagyszerű nedvszívó képességük, tartós színük, s nem utolsó sorban gyűrődésmentességük. A viszkóz ágyneműhuzat segítségével tehát nem lesz több gondja a vasalással, melynek köszönhetően az anyag könnyen karbantartható. Ezzel egy csomó időt spórolhat, melyet kellemesebb időtöltésre fordíthat. A viszkóz ágyneműhuzat nemcsak kellemes látványt nyújt, emellett nagyon puha és kellemes tapintású. A viszkóz ágyneműhuzattal álma kényelmes lesz, ezért alig várja majd a lefekvést!

Legnagyobb előnyei: gyönyörűen fénylő, s az anyag karbantartása egyszerű

 

Damaszt ágyneműhuzat

A damaszt egy felhasználásra alkalmas és szép szövet, mely a szövés megterhelő technikájával keletkezik, melynek köszönhetően felületén gyönyörű minta keletkezik. A damaszt készétésének történelme 1000 évre visszamenőleg, Kínához köthető. A damaszt széleskörű elismertsége később, a tizenkettedik században történt meg, a Szíriai Damask városban, honnan ezen luxus szövet elnevezése is származik. S hogy mi jellezi a damasztot? A damaszt mercerezéssel készül, mely során a pamutszálak erős feszítésnek vannak kitéve, lúg hatása alatt. Pompás küllem, puhaság, mágikus fény, minőségi fonal, tartós szín, rugalmasság, minimális összeugrás és nagyszerű ár, ezek teszik a damasztot az egyik legideálisabb anyaggá, melybe öltöztetheti ágyát. A damaszt ágyneműhuzat kétoldalú, erős és hosszútávon használható.

Legnagyobb előnyei: luxusné ágyneműhuzat, kvalitný materiál s dlhou tradíciou

 

Krepp ágyneműhuzat

A krepp ágyneműhuzat pamutszálból készült. Nagyszerűen ellenálló, karbantartása egyszerű, mi több, hihetetlen nedvszívó képességgel rendelkezik és elvezeti azt. A krepp ágyneműhuzatok rugalmasak és légáteresztők. Míg ön alszik, szó szerint lélegzik az anyag. S mi a különbség a krepp és más anyagok közt? Elsődlegesen azzal, hogy felülete nem sima, mely különbözik a többi anyagtól hullámosságával, ráncosodásával és krepp fodrozatával. Mi több, a krepp nem gyűrődik, s megtartja alakját. A Praktikus krepp ágyneműhuzatokat megtalálja kínálatunkban is! Különböző vonzó mintázattal és színben elérhető, kedvező áron, mely minden pénztárcának örömet szerez. Arra várnak csupán, mikor fedezi fel őket!

Legnagyobb előnyei: rendhagyó felület, rugalmasság, nem gyűrődik, mindez nagyszerű áron

 

Flanell ágyneműhuzat

A flanell ágyneműhuzat átlagon felüli puhasággal rendelkezik és kellemes tapintású. A flanell sűrűn szőtt pamutból készült. Előállításához azonban speciális módszert alkalmaznak, melyet fésülésnek neveznek. Ennek a módszernek köszönhetően a szövet kellemes és melegítő hatásúvá válik. A flanell ágyneműhuzatot főleg hűvösebb napokon értékeli majd, mikor felülmúlhatatlan meleget biztosít, s fantasztikusan felmelegíti önt. A zord őszi és téli hónapokban mindenki szívesen bugyolálja be magát a melengető flanellből készült takaróhuzatba!  

Legnagyobb előnyei: lágy és rendkívül melegítő anyag, fésült pamutból

 

Már tudja, melyik anyagot választja ágyneműhuzatai kiválasztásakor?