Miért érdemes vásárolni online?

Az utóbbi évtizedekben az online világ mindenkit elragadott magával. Ennek nagyon sok előnye is van. Levélírás és a postán várakozás helyett már e-maileket használunk a levelezéshez. Az online ismerkedés felülmúlta a személyes találkozásokat és a bevásárlást kényelmesen otthonról is el tudjuk végezni.

Az online vásárlás évről évre erosodik. Azon kívül, hogy egy helyen többféle e-shopra találhat rá, nem kell órákon át gyalogolnia, BKV-n utazni vagy dugókban állni az autóval. Csak egy monitor előtt ul, mozgatja az egeret, pötyög a billentyűn és könnyedén megtalál szinte bármilyen terméket, amire szüksége van, valamelyik webáruház virtuális polcain.

 

Az online vásárlás előnyei

1. 14 napos elállási jog

Megtörtént már biztos önnel is, hogy az áru megvétele után rágott, hogy ez a termék nem megfelelő. Ez az a kényelmetlen helyzet, amelyet a 14 napos elállási jog tud megoldani. Az online vásárlások során fizikai kontaktus nélkül, pusztán képekre, videókra, vásárlói véleményekre alapozva rendelünk meg termékeket. Így a végén nem biztos, hogy azt kapjuk, amire gondoltunk. A jog ezt a helyzetet igyekszik kompenzálni az online vásárlás elállási lehetőségének megteremtésével. A 14 napos elállási jog az egyik olyan fogalom az e-kereskedelemben, amit a vevő és az eladó teljesen máshogy ítél meg. A vásárló számára nagy könnyebbséget jelent. Ez is egy pozitív része az online vásárlásnak.

2. Nagyobb választék

Az online áruházban sokkal több választási lehetőség van és sokkal több méretet talál, még túlméretezettet is, ami általában nem érhető el az üzletekben. A magas polcbérleti díjak miatt az offline áruházak tulajdonosainak jól meg kell gondolniuk, milyen termékeknek adnak helyet üzletükben. Mivel egy web áruház „virtuális polcainak" szinte semmilyen költsége nincs, ezért sokkal nagyobb választékot kínálhat a vevőknek. Így egy web shop termékei között jóval nagyobb eséllyel találsz rá ritka, „sehol sem lehet kapni" típusú árucikkekre, amelyeket csak egy-egy szűkebb réteg igényel – ők viszont nagyon.

3. Érdekes kedvezmények és bónuszok

Az online vásárlás világában sokkal több kedvezményt kínálnak a web shop mint a helyi áruházakban. Emellett számos web shop bónusz jutalmat kínál a vásárlónak, pontgyűjtésest, esetleg ingyenes kiszállítással is kedveskednek.nákupy online

És hogy hogyan ismerjük fel a korrekt web áruházat?

Ha még mindig kétségei vannak a online vásárlással kapcsolatban akkor íme pár tipp hogyan tud biztonságosan vásárolni a neten.

1. Először is győződjön meg róla, hogy a web shop oldalán találhatóak az Általános Szerződési Feltételek és a Panaszkezelési eljárás. A fogyasztóvédelmet az alkalmazandó joggal összhangban rögzítik. Emellett számos áruház is tanúsított védjeggyel vannak ellátva ami garantálja, hogy a vásárlási feltételek teljesülnek, és biztonságos vásárlási hitelt ad a boltnak.

2. Keressen a neten ajánlásokat. Minden vásárlás előtt, bizonyosodjon meg arról, hogy a weboldal ahonnan éppen rendelni készül megbízható és jó ajánlásai vannak. Minél nagyobb pontszámú a web shop annál biztonságosabb a vásárlás az oldalról.

3. Az internetes áruházakra jelenleg szigorú szabályok vonatkoznak, amelyeket a kereskedelmi ellenőrző hatóságok ellenőriznek. Az e-shop tulajdonosa nem engedheti meg magának, hogy pénzt fogadjon el anélkül, hogy ellenértéket adjon ki. Ez jogszabály sértésnek tekinthető. A megbízható kereskedő elvárja a visszaigazolást, ezzel is bizonyítva hitelességét.

4. A maximális kényelem elérése érdekében a web áruház több féle kiszállítási módot is kínál. Ha nincs kéznél postahivatal akkor futárszolgálat is a kínált szolgáltatások.

 Az emberek 80%-a megfelelő lepedőt választ ágyára. Ebbe a csoportba tartozik ön is

5. A maximális kényelem elérése érdekében a web áruház több féle kiszállítási módot is kínál. Ha nincs kéznél postahivatal akkor futárszolgálat is a kínált szolgáltatások
között kell hogy legyen.

 

A mai világ életvitele gyors és ebben is hasznunkra válik a web shopok használata. Nem kell idő igényes bevásárlásokat végrehajtanunk ahhoz, hogy pár dolgot megvegyünk. Elég csak megrendelni és a csomag pár napon belül az ajtónk előtt csenget. A megspórolt időt pedig a családdal és barátokkal tudja tölteni mert egy egyetlen dolog amit nem tudunk megvásárolni az idő!