Chutným gulášom pomohli mladým futbalistom z Bernolákova

V Bernolákove sa začiatkom uplynulého mesiaca (3. – 4. júna 2022) po dvojročnej prestávke, spôsobenej pandemickými opatreniami, opäť uskutočnili Dni obce. Miestni obyvatelia i návštevníci z okolia sa mohli po dlhom čase opäť kultúrne vyžiť a obnoviť priateľské či rodinné väzby. Súčasťou dvojdňového programu bola aj súťaž vo varení guláša, v ktorej sa varilo o dobrú vec.

gabonga_gulas_2022_2

Chutný guláš nemôže na takýchto podujatiach chýbať. V Bernolákove sa však rozhodli pre zaujímavú aktivitu. Rôzne organizácie i firmy sa mohli zapojiť do súťaže, v ktorej sa snažili uvariť čo najlepší guláš, ktorý bol následne chuťovo vyhodnotený.

Okrem pocitu víťazstva bola v hre ešte jedna vyššia motivácia. Súťažiaci sa zaviazali venovať výťažok z predaja na dobrú vec, čiže napríklad na občianske združenie či konkrétny projekt.

Medzi súťažiacimi nechýbali zástupcovia z internetového obchodu Gabonga.sk, ktorý sa zaoberá predovšetkým predajom posteľných obliečok, plachiet na postele, paplónov a vankúšov či uterákov. Tento obchod pôsobí na trhu už od roku 2009.

Gabonga sa podujala uvariť čo najchutnejší guláš a pomôcť tak mladým športovcom. Tím tohto internetového obchodu získal predajom guláša 120 eur, ktoré venoval mladým futbalistom kategórie U13 (mladší žiaci do 13 rokov) z miestneho klubu ŠK Bernolákovo. Mladíkom z Bernolákova padol tento príspevok vhod aj preto, že v tomto čase organizovali ukončenie sezóny, v ktorej sa vo svojej súťaži (II. liga Bratislava) umiestnili na peknej ôsmej priečke.

darovali_sme_futbalistom_120Eur_gabonga

Zámerom Gabonga.sk bolo podporiť mladých športovcov, čo sa aj vďaka predaju guláša podarilo. Pre už etablovaný internetový obchod sú aktivity v oblasti spoločenskej zodpovednosti dôležité, čoho dôkazom je aj nedávna iniciatíva vo Vranove nad Topľou, kde Gabonga darovala posteľné obliečky miestnemu Charitnému domu pre mládež.